کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، گفت؛ بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیرمادر همه ساله در مرداد ماه(10 تا 16 مرداد) برگزار می شود.سالجاری نیز این رخداد با شعار جهانی توانمندسازی والدین، تقویت تغذیه با شیرمادر،حال و آینده" برگزار خواهد شد.
کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، گفت؛ بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیرمادر همه ساله در مرداد ماه(10 تا 16 مرداد) برگزار می شود.سالجاری نیز این رخداد با شعار جهانی توانمندسازی والدین، تقویت تغذیه با شیرمادر،حال و آینده" برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرناز شجاعی افزود؛ شناخت روزافزون مزایای بیشمار تغذیه با شیرمادر بر سلامت، اقتصاد و محیط زیست موجب گردیده که نهضت ترویج تغذیه با شیرمادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار کشورهای جهان مطرح شود.این راهبرد در بعد سلامت ، پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر نظیر سوءتغذیه، چاقی و دیابت، سلامت روان و ارتقای تکامل کودکان و سلامت زنان و در بعد اقتصادی و اجتماعی،تامین امنیت غذایی، شکستن چرخه فقر، ارتقاء نیروی کار و حفاظت از محیط زیست را شامل می شود.
اهمیت تغذیه با شیرمادر در دین مبین اسلام: شیر دادن عبادت است
وی تصریح کرد؛ مطالب مهمی در مورد تغذیه با شیرمادر و احکام آن، حدود 14 قرن پیش در قرآن کریم و روایات پیامبر اکرم(ع) و معصومین(ع) و نیز کتب فقهی که مطابق با توصیه ها و علم روز می باشد، بیان شده است.
وی ابراز داشت؛ شیرمادر به ویژه آغوز حق نوزاد و اولین تغذیه حلال و طیب از مائده الهی برای شیرخواران است.در قرآن کریم در 8 آیه مستقیماً بحث شیرمادر مطرح شده که مهمترین آنها آیه 233 سوره بقره است.طبق این آیه: مادرانی که می خواهند به نحو کامل به فرزندان خود شیر دهند، لازم است 2 سال تمام آنها را از پستان خود شیردهند.
شجاعی با بیان اینکه به نقل حضرت امام جعفرصادق(ع) که می فرماید: حد واجب شیر دادن 21 ماه است و آنچه از آن کم شود به کودک ستم شده است و اگر اراده اتمام دوران شیردهی را دارد دو سال کامل مطلوب است، و همچنین حضرت رسول اکرم(ع) می فرماید: بیدار شدن مادر و شیر دادن او در شب ثواب و اجری دارد و برای هر جرعه شیری که می دهد پاداش او معادل است با آنکه هفتاد بنده را در راه خدا آزاد کرده است.
مزایای شیردهی برای مادر و خانواده
کارشناس برنامه کودکان مرکز بهداشت استان ادامه داد؛ مادرانی که شیر می دهند کمتر دچار سرطان پستان و تخمدان و دهانه رحم می شوند، و مادرانی که شیر می دهند در هنگام کهولت به پوکی استخوان و شکستگی استخوان ران که در افراد مسن شایع است، گرفتار نمی شوند.
شجاعی با اشاره به اینکه مادرانی که شیر می دهند به دلیل ترشح هورمونهای مخصوص شیردهی از امنیت خاطر و شادابی بیشتری برخوردار بوده و کمتر افسرده می شوند قندخون مادرانی که شیر می دهند بهتر کنترل می شود و به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک می کند.
مزایای تغذیه با شیرمادر برای کودک
وی اضافه کرد؛ شروع شیرمادر در ساعت اول تولد امکان برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد تسهیل می نماید و این در گرم نگهداشتن و بهبود رشد و تکامل نقش حیاتی دارد، و تغذیه با شیرمادر بروز سرطانهای دوران کودکی، آسم، آلرژی وبیماریهای اسهالی و تنفسی و بسیاری بیماریهای دیگر را کاهش می دهد.
آیا شیرمادر از سوءتغذیه پیشگیری می کند؟ بله قطعا:
فرناز شجاعی، گفت؛ شیرمادر احتمال بروز دیابت در دوره نوجوانی، پرفشاری خون و چاقی که نشانگرهای بیماری های قلبی عروقی در سنین بزرگسالی هستند را کاهش می دهد و ضریب هوشی در کودکانی که شیرمادر می خورند بالاتر و همچنین تکامل بینایی و تکامل راه رفتن در کودکانی که از شیرمادر تغذیه می شوند خیلی سریعتر است
وی عنوان کرد؛ کودکی که با شیرمادر تغذیه می شود، کمتر دچار ناهنجاریهای فک، رویش نابجا و پوسیدگی دندانها می شود تغذیه با شیرمادرپس از تولد باید نوزاد بلافاصله روی قفسه سینه مادر در تماس پوست با پوست با او قرار بگیرد و مادر ظرف یکساعت اول زایمان با مشاهده علائم آمادگی نوزاد، اولین شیردهی را آغاز کند.